Ga naar de inhoud Met kinderen door Colombia reizen? - Colombia.nl
Start » Rondreizen door Colombia met kinderen

Rondreizen door Colombia met kinderen

Colombia met kinderen

Het land van de kleurrijke dorpen en de bruisende steden waar tot diep in de nacht salsa wordt gedanst. Van de vriendelijke mensen, die je met een glimlach verwelkomen. Een land van machtige bergen, ongerepte jungle en paradijselijke stranden. Colombia is ontzettend divers en dat maakt een rondreis leuk voor jong en oud. Colombia is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij een rondreis met kinderen, maar het Zuid-Amerikaanse land heeft genoeg voor ouders om samen met hun kinderen te ontdekken. Bovendien is de veiligheid in Colombia de afgelopen jaren sterk verbeterd en hoeven zowel volwassenen als kinderen op de meeste plekken geen malariatabletten te slikken; ideaal als je met jonge kinderen op reis gaat. Maar wat zijn nou de hoogtepunten van Colombia als met kinderen op rondreis gaat?

> ANWB familie reizen bekijken

Out of the dark two unearthly lights loom towards us. The luciérnaga veers slightly, then vanishes among the bamboo. The children stop mimicking the nocturnal frogs and stare, transfixed. There – again. Its eyes are double headlights in orange, moving bewitchingly. Our covered torch emits a red glow that draws the creature towards us. It’s like summoning up an unearthly spirit. The firefly lands on an outstretched hand, for a few seconds of magic, then flies away. But the memory will stay. Welcome to Colombia. – Telegraph

Ontdek de hoofdstad Bogotá met kinderen

Vanuit Nederland en België vertrekken de meeste vluchten naar het vliegveld van de hoofdstad Bogotá. Voor kinderen is het Maloka Science Museum in Bogotá een aanrader; een interactief museum dat zich richt op verschillende onderwerpen zoals het menselijk lichaam en het heelal. Test bijvoorbeeld jullie reactievermogen met een van de spellen of bekijk hoeveel iedereen zou wegen op andere planeten zoals Mars of Neptunus. In het centrum van Bogotá kun je een wandeling maken door de fotogenieke wijk La Candelaria. Kinderen willen ongetwijfeld de vele duiven voeren op Plaza Bolivar, een goede plek om het dagelijks leven in de stad aan je voorbij te laten trekken. Vanaf het panoramaplatform van de Torre Colpatria zie je pas hoe immens groot Bogotá is. Houd er rekening mee dat je deze wolkenkrabber alleen in het weekend kunt bezoeken. Je kunt ook de kabelbaan nemen naar de top van de berg Monserrate. Vanaf hier kun je op elke dag van de week genieten van een verbluffend uitzicht.

Leuk feitje: Colombianen zijn echte zoetekauwen dus er is genoeg leuk snoepgoed te vinden voor kinderen.

Leuke uitstapjes vanuit Bogotá zijn een bezoek aan Zipaquira, een rustig dorp waar je de zeer bijzondere zoutkathedraal kunt bezoeken. Deze kerk bevindt zich namelijk in een zoutmijn en maakt op jong en oud indruk. Wil je de hectiek van Bogotá ontvluchten? Overnacht dan in het nabijgelegen natuurpark Chicaque. Voor jonge kinderen is de wandeling naar boven misschien zwaar, maar het is ook mogelijk om deze tocht per ezel af te leggen.

Lees kinderen over de geweldige natuur van Colombia

Onverklaarbare oerwoud geluiden, lichtgevende vuurvliegjes, kleurige bloemen en gigantische bomen met mini eco-systemen erop. De natuur van Colombia is ongekend en welk kind vindt beestjes en kleurtjes nu niet interessant? De prachtige Amazone jungle staat volledig in het teken van leven en kan jouw kinderen gigantisch veel leren. Daarnaast zullen ze het prachtig vinden om dieren te spotten of te leren hoe ze moeten survivallen in de jungle. Een ontdekkingsreis door Colombia is voor een kind een leerschool voor later.

De koffieregio van Colombia bezoeken met kinderen

Het centraal gelegen koffiegebied van Colombia is een geschikte bestemming om met kinderen te bezoeken. De temperatuur is hier ideaal en het is mogelijk om hier in een authentieke koffieboerderij te overnachten en het dagelijks leven op het platteland in Colombia te ervaren. Bovendien geniet je nergens van zulke goede en vers gezette koffie als in de koffieregio. Kinderen vinden het geweldig wanneer zij tijdens een rondleiding over de plantage hun mandje mogen vullen met geplukte koffiebonen. Leuke attracties en zelfs achtbanen vind je in het pretpark Parque del Café, niet ver van het dorp Armenia.

Een van de leukste plaatsen om te verblijven in de koffieregio is het dorp Salento. Vanaf hier vertrek je gemakkelijk naar het prachtige Valle de Cocora. In dit natuurpark staan gigantische waspalmen die maar liefst zestig meter hoog kunnen worden. Je kunt zelfstandig wandelen of een paardrijdtocht door de vallei maken. En kinderen vinden het ongetwijfeld geweldig om de vele vliegensvlugge kolibries in de gaten te houden.

Colombiaanen vinden blond haar geweldig en een kind met blond haar kan dan ook volop aandacht verwachten. Let er daarom wel een beetje op dat je kind geen pronkstuk van de nieuwe familiefoto gaat worden.

Zin om een dagje te ontspannen? Dan is een bezoek aan een van de vele warmwaterbronnen in de omgeving een aanrader. De Santa Rosa de Cabal warmwaterbronnen, in de buurt van Pereira, zijn een goede optie voor gezinnen met kinderen. Met name in de weekenden vind je hier namelijk veel Colombiaanse families. Er zijn meerdere warmwaterbaden, maar je kunt hier ook afkoelen in de verfrissende rivier. Mocht je in de buurt van Manizales zijn kun je ook een bezoek brengen aan Termales Tierra Viva.

Ontspannen aan de Caribische kust

Cartagena ligt in het noorden van Colombia en is een geweldige stad om te bezoeken met kinderen. Kleurrijke koloniale gebouwen, leuke markten en sfeervolle pleintjes waar mensen genieten van de heerlijke temperaturen: Cartagena heeft het allemaal. Het centrum wordt omringd door een eeuwenoude stadsmuur waar je overheen kunt wandelen en ’s avonds van een mooie zonsondergang kunt genieten. Cartagena heeft enkele stadsstranden, maar voor dat paradijselijke gevoel reis je per boot naar Playa Blanca, een strand waar je optimaal kunt relaxen. Bovendien is deze plek ideaal voor jonge kinderen, aangezien hier bijna geen golven zijn.

Maar de noordelijke kust van Colombia heeft meer prachtige stranden. Een populaire plek om te bezoeken is Tayrona Nationaal Park. Dit park is gemakkelijk te bereiken vanaf de stad Santa Marta. Hier vind je verschillende stranden, waarvan Piscina de beste keuze is voor gezinnen met kinderen. Er staat hier geen sterke stroming zoals bij Arrecifes en het is hier rustiger dan bij Cabo San Juan de Guía. Een andere strandbestemming is Palomino, ten oosten van Tayrona Nationaal Park. Geen zin in een stranddag? Ontdek dan de bergachtige jungle, reis de rivier af per kayak of bezoek een van de inheemse stammen die in deze regio leven.

Is Colombia veilig voor kinderen? Ja. Helaas zijn enkele plekken in het land wel onrustig. Laat je daarom altijd goed informeren als je off the beaten road gaat rondtrekken. De toeristische plekken zijn veilig.

Per bus reizen door Colombia?

Reis je per bus door het land dan is dat is zo erg nog niet. De busreisjes zijn goedkoop en vaak is er tv en internet in de bus aanwezig. Perfect om uw kinderen te vermaken op de vaak lange busreizen. Maar daartegenover staat wel een fantastische blik op het landschap en zo af en toe een tussenstop met heerlijk lokaal eten en een kleine speeltuin voor kinderen om even hun energie in kwijt te kunnen.

Dit artikel is geschreven door: Jessica Lokker & Raoul de Boer

2 reacties op “Rondreizen door Colombia met kinderen”

  1. Wij overwegen om met onze baby eind augustus begin september een reis te maken door Colombia . Onze babygirl is dan 10 maanden oud .
    Hoe zit het met vaccinatie tegen bepaalde ziektes. En welke ziektes komen daarvoor icm inentingen

    1. Hoi Marco, gezien de leeftijd van jullie kindje lijkt het mij verstandig om de huisarts hierover te raadplegen. Aan de faciliteiten zal het niet liggen in Colombia. Succes!

Geef een reactie


Hulp nodig met je reis?