Ga naar de inhoud eSIM Colombia (Goedkoop internetten en bellen) - Colombia.nl
Start » Reistips Colombia » eSIM voor Colombia

eSIM voor Colombia

eSIM Colombia
eSIM Colombia

Zonder zorgen voor hoge kosten kunnen bellen en internetten in Colombia? Met een eSIM voor Colombia kun je verbinding maken met het mobiele netwerk van Colombiaanse providers en toegang krijgen tot de mobiele data en telefoonfuncties op je apparaat tegen lokale kosten. Het werkt eigenlijk hetzelfde als een soort prepaid kaart in Nederland of België alleen is de eSIM niet fysiek maar een digitale versie ervan die op de meeste telefoons werkt. Goedkoop en overal internetten in Colombia dus! Je kan zelfs een eSIM aanschaffen voor heel Latijns-Amerika, handig voor als je aan het rondreizen bent.

Ontvang 10% korting met onze code: COLOMBIA-NL

Wat is een eSIM precies?

Een eSIM is een afkorting voor “embedded SIM” en het is een ingebouwde SIM-kaart die niet fysiek kan worden verwijderd of vervangen, zoals bij een traditionele SIM-kaart. In plaats daarvan wordt de eSIM elektronisch geïntegreerd in een apparaat, zoals een smartphone, tablet of smartwatch.

De eSIM werkt op dezelfde manier als een traditionele SIM-kaart, waarbij het de identiteit van het apparaat verifieert bij het netwerk van de mobiele operator. Het verschil is dat de eSIM virtueel is en de gegevens ervan op afstand kunnen worden bijgewerkt, zonder dat er een nieuwe fysieke SIM-kaart nodig is.

Wij gebruiken al jaren de eSIMs van Airalo omdat deze simpelweg het beste werken. We hebben nog nooit problemen gehad met netwerkconnectiviteit of onvoorziene hoge kosten.

Voordelen van een eSIM voor Colombia

Er zijn verschillende voordelen die eSIM’s kunnen bieden voor het reizen door Colombia:

  1. Kostenbesparing: Met eSIM’s kunnen mobiele operators kosten besparen op het produceren en distribueren van fysieke SIM-kaarten, wat mogelijk kan leiden tot lagere tarieven voor gebruikers.
  2. Gemak: Met eSIM’s hoeven gebruikers niet meer fysiek een SIM-kaart te kopen en te installeren om toegang te krijgen tot mobiele diensten. In plaats daarvan kunnen ze hun apparaat simpelweg koppelen aan een mobiele operator en hun service activeren via een app of via de website van de operator.
  3. Flexibiliteit: Met eSIM’s kunnen gebruikers snel en eenvoudig van mobiele operator wisselen zonder een nieuwe fysieke SIM-kaart te hoeven kopen en installeren. Dit kan vooral handig zijn voor reizigers die tijdelijk in Colombia verblijven en die misschien verschillende mobiele operators willen uitproberen.
  4. Ruimtebesparing: Ingebouwde eSIM’s nemen geen fysieke ruimte in beslag in apparaten, wat vooral handig kan zijn voor kleinere apparaten zoals smartwatches en fitness trackers.
  5. Veiligheid: Ingebouwde eSIM’s zijn veiliger dan fysieke SIM-kaarten, omdat ze niet kunnen worden verwijderd of vervangen door kwaadwillende personen die toegang willen krijgen tot de mobiele service van een gebruiker.

Het gebruik van een eSIM is voor ons echt de uitvinding van dit decennia. Je hoeft nooit meer te verdwalen dankzij onbeperkt internet tegen lokale kosten, gemakkelijk Google Translate gebruiken als je met locals probeert te communiceren, valuta omrekenen in seconden en natuurlijk overal live reals, tiktoks en of Youtube Shorts delen van je prachtige reis door Colombia.

Op welke telefoons en tablets werkt een eSIM?

Het gebruik van eSIM’s wordt steeds populairder en er zijn steeds meer telefoons en tablets die deze technologie ondersteunen. Hier zijn enkele voorbeelden van apparaten die werken met eSIM’s:

  1. Apple iPhone: Alle iPhone-modellen vanaf de iPhone XS (uitgebracht in 2018) ondersteunen eSIM’s.
  2. Google Pixel: De Pixel 2 (uitgebracht in 2017) was de eerste Pixel-telefoon die eSIM’s ondersteunde en sindsdien hebben alle Pixel-modellen dit ook.
  3. Samsung Galaxy: De Galaxy S21, S20, Note20 en Z Fold2 ondersteunen eSIM’s, evenals sommige modellen van de Galaxy A-serie.
  4. Microsoft Surface: De Surface Pro X en Surface Duo ondersteunen eSIM’s.
  5. iPads: De iPad Pro-modellen vanaf de derde generatie (uitgebracht in 2018) ondersteunen eSIM’s.

Ontvang 10% korting met onze code: COLOMBIA-NL


Hulp nodig met je reis?