Ga naar de inhoud Goedkope vliegtickets Colombia (tip & tricks) - Colombia.nl
Start » ✈️ Vliegtickets Colombia

✈️ Vliegtickets Colombia

Vliegtickets Colombia
> Zoek Vliegtickets

Op zoek naar goedkope vliegtickets voor Colombia? Dan weten wij precies op welk vliegveld je moet landen. Goedkoop vliegen op Colombia is namelijk steeds meer mogelijk doordat het toerisme aantrekt in het land. Hierdoor zetten veel vliegmaatschappijen extra vluchten in en dat verlaagt de ticketprijzen ontzettend. Toch kan het soms best duur zijn om een retour vliegticket Colombia te boeken, vooral in het hoogseizoen. Met onze tips weet je precies op welke Internationale Luchthaven je kan vliegen om een hoop geld te besparen.

Goedkoop vliegen naar Colombia

Weetje: Een vliegreis naar Colombia duurt ongeveer 14 uur aangezien er bijna altijd een tussenstop op Madrid moet worden gemaakt.

Colombia heeft negen internationale luchthavens waarop frequent buitenlandse luchtvaartmaatschappijen vliegen. De drukste ligt in de hoofdstad Bogotá en heet El Dorado International Airport (IATA: BOG).

Naast Bogotá zijn de vliegvelden in Baranquilla (Ernesto Cortissoz International Airport, IATA: BAQ), Bucaramanga (Palonegro International Airport, IATA: BGA), Medellín (José María Córdova International Airport, IATA: MDE), Cali (Alfonso Bonilla Aragón International Airport, IATA: CLO), Cartagena (Rafael Núñez International Airport, IATA: CTG) & San Andrés (Gustavo Rojas Pinilla International Airport, IATA: ADZ) ook prima te bereiken vanuit Europa. Toch maak je het meeste kans om goedkope vliegtickets Colombia te vinden naar Bogotá (BOG) of Medellín (MDE). Deze vliegvelden hebben namelijk verbindingen met Spanje vanwaar directe vluchten gaan. Je vliegt dan meestal vanuit Schiphol via Madrid naar Colombia.

> Boek goedkope Vliegtickets

Vervoer van/naar El Dorado International Airport

Heb je nog geen transport vanaf het Internationale Vliegveld van Bogotá? Dan kun je deze zeer voordelig via ons boeken bij GetYourGuide.

Binnenlandse vluchten in Colombia boeken

Colombia is een zeer groot land wat door het Andes gebergte en de Amazone jungle ook nog eens moeilijk begaanbaar is. Daarom is het zeer goedkoop en gemakkelijk om binnenlandse vluchten te boeken in Colombia, omdat dit gewoonweg de snelste manier is om door het land te reizen. Ticketprijzen duiken al snel onder de €100 voor een retourtje van Bogotá naar Cartagena bijvoorbeeld. Binnenlandse vluchten in Colombia kan je online boeken vanuit Nederland of België.

Maar je kunt ook een goedkoop vliegticket boeken in een lokale supermarkt. Hier zitten vaak kleine reisbureaus in die je snel helpen aan een goedkoop ticket. De meest betrouwbare vliegtuigmaatschappijen in Colombia zijn Avianca, Copa Airlines Colombia, Aerosucre, Aero Republica, LAN (LATAM) Colombia, Satena & Viva Colombia. Met deze vliegmaatschappijen bezoek je de mooiste bezienswaardigheden in no-time. Deze vluchten kan je ook boeken via het Nederlandse Cheaptickets.nl. Wist je trouwens dat er 46 gecontroleerde vliegvelden liggen in Colombia? Daarnaast nog ontelbare ongecontroleerde welke zich vooral in de dichte jungles bevinden.

Tips om het goedkoopste vliegticket Colombia te vinden
De prijzen van vliegtickets variëren dagelijks waardoor het lastig is om een goedkoop ticket te boeken. Het vliegen naar Colombia kan gelukkig via een lijndienst die bijna dagelijks vliegen tegenwoordig. Hierdoor zijn de prijzen flexibel en is het mogelijk om een retourtje te boeken voor een redelijke prijs. Maar wat zijn nu de beste en goedkoopste dagen om op te vliegen? Nee ticket-resellers slaan je cookie niet meer op om daarmee te variëren in de prijs van een vliegticket. Dit is in de Nederlandse & Belgische wet verboden. De beste prijs voor een vliegticket naar Colombia krijg je op de dag dat een vliegtuigmaatschappij besluit een extra vlucht in te voeren. Nu denk je vast dat dit nooit gebeurd maar dat is niet waar. Vliegmaatschappijen wegen hun opties dagelijks af en zo ook het aantal vliegtuigen/lijnvluchten dat ze extra moeten inzetten. Is er vraag naar meer capaciteit dan zullen ze een extra vliegtuig inzetten naar Colombia. Hierdoor zakt de vliegticketprijs gigantisch en kan jij een goedkoop ticket boeken. Hoe vind je deze spotgoedkope vliegtickets naar Colombia? Helaas door elke dag de ticketresellers te bekijken. Daarnaast zijn weekvluchten standaard goedkoper dan weekendvluchten.
Ticketprijzen tijdens hoog- & laagseizoen
Net als elk vakantieland in de wereld heeft Colombia ook een hoog en laagseizoen. De prijzen voor vliegtickets Colombia verschillen gigantisch tijdens deze periodes, echt goedkope vluchten boek je daarom alleen in het laagseizoen. Het hoogseizoen duurt van november tot februari. Hierin lopen de ticketprijzen vaak op tot boven de €1000. Na het hoogseizoen volgt het “shoulder season” waarin de vliegtickets al een stuk goedkoper zijn (rond de €800+. Dit seizoen duurt van maart tot september. Het laagseizoen is perfect voor goedkope tickets naar Colombia en duurt van oktober tot november. Vliegtickets worden dan online verkocht voor rond de €500-600! Dat is bijna de helft goedkoper dan in het hoogseizoen. In het hoogseizoen heb je wel meer keuze uit vluchten en vaak ook gunstigere tijden doordat er meer vliegtuigen vliegen naar Colombia. Bekijk de actuele ticketprijzen naar Colombia op klm.nl.
Duurzaam vliegen via Greenseat
Greenseat duurzame vliegticketsColombia.nl werkt samen met Greenseat om groener reizen mogelijk te maken. Dat kan niet zonder jou! Boek daarom nu GreenSeat CO2-compensatie! Hiermee compenseer je de CO2-uitstoot van jouw reis en geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. Dit zorgt voor minder CO2 in de atmosfeer en een verbetering van de leefomstandigheden van lokale families.
Goedkope vliegtickets naar Colombia vind je gemakkelijk en snel met onze hulp!
> Zoek Vliegtickets

Hulp nodig met je reis?