Ga naar de inhoud Spaans leren in Colombia, de beste plekken voor een taalcursus - Colombia.nl
Start » Reisadvies Colombia » Spaans leren in Colombia

Spaans leren in Colombia

Spaans leren in Colombia

Een Spaanse taalcursus kan een leuke afwisseling zijn tijdens jouw reis door Colombia of zelfs Zuid-Amerika. Bovendien spreken ze op veel plekken in Colombia geen of gebrekkig Engels, waardoor je je soms enkel met Spaans kunt redden. En een van de leukste onderdelen van reizen is het contact met de lokale bevolking, toch? Wie een woordje Spaans spreekt maakt gemakkelijker contact met de Colombianen en is bovendien sneller op de hoogte van de tips die ze met je willen delen. De mensen waarderen het ontzettend en zijn bovendien erg geduldig wanneer buitenlanders Spaans spreken of althans het proberen. In Colombia zijn er verschillende taalscholen, gevestigd door heel het land. Hierdoor vind je altijd een stad en een school die bij jou past!

Alvast beginnen met een studie Spaans? Slim! Met een kleine basis kom je al een heel eind in Colombia.

> Cursus Spaans boeken

Spaans versus Colombiaans Spaans

Allereerst is het belangrijk om te weten dat het Spaans dat ze in Spanje spreken verschilt van de taal die ze in Colombia spreken – met uitzondering van Zuid-Spanje. De uitspraak in het Colombiaans is bijvoorbeeld “zachter” dan in het Spaans. Let maar eens op hoe Colombianen woorden zoals ‘gracias’ uitspreken: in Spanje is het met een t-klank, in Colombia met een s-klank. Daarnaast zijn er woorden en uitdrukkingen die verschillen. Voor het woord auto gebruiken ze in Spanje ‘coche’, terwijl ze in Colombia ‘carro’ zeggen. En het Spaanse woord voor een fruitsap is ‘zumo’, terwijl je in Colombia ‘jugo’ gebruikt. De verschillen zijn echter zo minimaal dat Colombianen het Spaans prima kunnen verstaan en begrijpen. Dit maakt Colombia naast Mexico & Guatemala één van de beste landen om een taalcursus Spaans te volgen.

Spaans leren in Colombia

De prijs-kwaliteitsverhouding is goed bij Colombiaanse taalscholen. Voor een schappelijke prijs heb je degelijke Spaanse lessen. De keuze voor jouw taalschool hangt dan ook vooral af van de bestemming die je in jouw vrije tijd wilt ontdekken. De meest populaire steden om Spaans te leren zijn Cartagena, Medellín en Bogotá.

Taalcursus in Cartagena
In Cartagena kun je de Spaanse taallessen combineren met een bezoek aan het heerlijke Playa Blanca strand of een wandeling door het fotogenieke historische centrum. Daarnaast ben je in Cartagena, vrijwel nog meer dan andere Colombiaanse steden, verzekerd van de nodige zonuren. Al kan het soms iets té heet zijn in Cartagena: nadelig als je al die Spaanse grammatica in je hoofd probeert op te slaan. Daarnaast spreken de meeste inwoners van Cartagena goed Engels, omdat dit een van de meest toeristische plekken van Colombia is. Hierdoor ben je minder snel geneigd om Spaans buiten de taalschool te oefenen.

Spaanse lessen in Bogotá
De hoofdstad Bogotá is ook een goede bestemming om een cursus Spaans te volgen. Hoewel het weer hier minder tropisch is dan op andere plaatsen is er genoeg te doen: er zijn talrijke restaurants, clubs en musea om te bezoeken. Er worden regelmatig evenementen en festivals gehouden, dus je zult je niet snel vervelen in Bogotá. Daarnaast spreken de meeste mensen, hoewel het de hoofdstad is, enkel Spaans. Je kunt in het dagelijks leven dus veel Spaans oefenen. Echter zul je wel wat meer op je veiligheid moeten opletten in de hoofdstad: niet iedere wijk is even veilig en ook ’s avonds alleen over straat lopen is niet overal een goed idee.

Privélessen Spaans in Medellín
Ook in Medellín is altijd wel iets te beleven: van een gezellige avond stappen tot een bezoek aan een van de vele musea. In het weekend nemen veel mensen de kabelbaan naar Parque Arví om te ontspannen, dat boven de sloppenwijken uittorent. Het klimaat in Medellín is trouwens perfect: Medellín wordt niet voor niets “de eeuwige stad van de lente” genoemd. Bovendien is Medellín de uitvalsbasis voor veel expats, waardoor je snel mensen leert kennen die niet slechts voor een paar dagen in de stad zijn. Het is tevens een studentenstad waar veel studenten als bijbaan Spaans leraar zijn. De lessen zijn wel iets minder goed maar vaak gebruiken ze oude schoolboeken en hebben ze leuke tips om de stad te ontdekken. Daarnaast zijn ze een stuk goedkoper en help je de studenten aan een leuk zakcentje. Bij elk hostel kan je gemakkelijk in contact komen met ze.

Taalschool kiezen in Colombia

Let bij het kiezen van jouw taalschool erop of de accommodatie in de prijs inbegrepen zit of dat je zelf op zoek moet gaan naar een verblijfplaats. Sommige taalscholen bieden accommodatie bij een lokale familie aan, zodat je ook buiten de lessen Spaans kunt oefenen en bovendien een kijkje in het Colombiaanse dagelijks leven krijgt. Bekijk ook of de taalschool extra activiteiten organiseert om de Spaanse taal nog beter onder de knie te krijgen zoals kooklessen, salsalessen of culturele uitstapjes. Daarnaast moet je beslissen in welke vorm je de lessen wilt volgen: ga je voor privélessen of volg je liever een fulltime week klassikale lessen? Voor klassikale Spaanse taalcursus kun je terecht in Cartagena, Bogotá en Medellín bij Toucan Spanish School.

Enkele handige Spaanse zinnen voor reizigers

 • Hola – Hallo
 • Buenos días – Goededag/morgen
 • Buenas tardes – Goedemiddag
 • Buenas noches – Goedeavond
 • Por Favor – Alstublieft
 • Que tal/ Que mas (in het Colombiaans) – Hoe gaat het?
 • Gracias – Dankjewel
 • Habla inglés? – Spreekt u Engels?
 • Cómo está – Hoe gaat het?
 • Qué hora es? – Hoe laat is het?
 • Cuánto cuesta? – Hoeveel kost het?
 • Yo entiendo – Ik begrijp het
 • Yo no entiendo – Ik begrijp het niet
 • Dónde hay un restaurante? – Waar is een restaurant?
 • Dónde está el baño? – Waar is een toilet?
 • Busco un hotel – Ik zoek een hotel
 • Donde está la caja automática mas cercano – Waar is de dichtstbijzijnde
 • pinautomaat?
 • Cerveza – Bier
 • Un café – Koffie
 • Agua – water
 • Una bebida – een drankje
 • La cuenta – de rekening

Spaans vertalen?

Is het Spaans te lastig om te begrijpen? Of wil je een formele brief/verzoek versturen die volledig correct Spaans moet zijn? Dan is het misschien verstanding om een vertaalbureau zoals Fairlingo in te schakelen. Ze noemen zichzelf een Innovatief Spaans vertaalbureau omdat ze gewoonweg met alles wat met de Spaanse taal te maken heeft kunnen helpen!

3 reacties op “Spaans leren in Colombia”

Geef een reactie


Hulp nodig met je reis?