Ga naar de inhoud Het nachleven ontdekken van Bogotá met onze tips! - Colombia.nl
Start » Bogotá » Nightlife in Bogotá

Nightlife in Bogotá

Nightlife in Bogotá

De ruim 8 miljoen inwoners van Bogotá hebben sowieso één ding in gemeen met elkaar. Ze houden van “rumba” oftewel een goed feestje. Het is daarom ook niet gek dat Bogotá een bruisend nachtleven heeft. De betere Discotheken, bars & restaurants zijn gegroepeerd in enkele uitgaanszones. Dat is enorm handig omdat je zo in een gezellige omgeving genoeg opties hebt qua restaurants en uitgaansgelegenheden op loopafstand. De bekendste zones voor zowel uitgaan als restaurants zijn Parque 93, La Zona Rosa en La Zona T. Degene die langer doorwillen halen kunnen naar Galerias & Piso 30.

Uitgaan in Zona Rosa & Zona T

Ter hoogte van parque Virrey op calle 80 in Bogotá vind je de Zona Rosa & Zona T. Overdag kun je hier ronddwalen en allerlei luxe boutiques en winkelcentra vinden maar zodra de avond valt begint het uitgaansleven. Dit gebied is zeer veilig en het is ook aan te raden om een hotel in deze omgeving te boeken. Het gebied is vrij groot en telt bijzonder veel straatjes met terrassen, barretjes, en restaurants. Veel expats verschuilen zich hier graag door de grote diversiteit aan restaurants met internationale keukens.

Party in Parque 93

In het Noorden van Bogotá op tussen Cra 13 -93 ligt het geweldige Parque 93. Rondom dit park vind je de meest gezellige restaurantjes en barretjes. Je kunt hier prima uit eten gaan, exotische cocktails drinken en salsa dansen. Je zult hier ook meer locals vinden dan in Zona Rosa of Zona T.

Gato Negro Bar Restaurante & Habana 93

Club habana 93 Bogotá

Aan het Parque 93 zitten naast elkaar de twee beroemde restaurants/Salsa tentjes Gato Negro Bar Restaurante & Habana 93. Elke avond sieren live salsa bands hier het decor. Dit is de perfecte plek om een romantisch diner te combineren met Salsa dansen tot in de late uurtjes. Tevens worden hier erg goede cocktails geserveerd die aan de bar voor je neus bereid worden. Omdat het hier al vrij vroeg gezellig is, is dit een perfecte plek om je avond te starten. Je begeeft je echt tussen de locals en de dansvloer is altijd vol ook bijvoorbeeld op een dinsdag. De Salsa bands zijn fantastisch en spelen van alles met een salsa tintje dus ook versies van populaire westerse nummers. Het adres is Calle 93A #11A-47.

Theatron de Pelicula

Theatron de Pelicula is een populaire luxe nachtclub waar je ook locale acteurs en actrices kunt spotten. Met een breed aanbod aan zalen kun je hier op alle muzieksoorten los gaan tot in de late uurtjes. Voor 50,000 COP omgerekend nog geen 15 euro kun je hier onbeperkt drankjes krijgen. Do I need to say more? Het adres is Calle 58# 10-32. Let op er worden hier ook veel LGBT feestjes gegeven dus check altijd even de party agenda mocht je hier geen interesse in hebben.

We hebben nog meer leuke reistips van insiders voor Bogotá!

Dit artikel is geschreven door: Lennart Uitzetter

Geef een reactie


Hulp nodig met je reis?