Ga naar de inhoud Los llanos Oost Colombia - Colombia.nl
Start » Los llanos Oost Colombia

Los llanos Oost Colombia

Los llanos Colombia

Colombia kent grofweg 5 regio’s qua landschap. De Caribische kust, de pacifische kust, de Andes regio, de Amazone’s en de vlakten in het oosten: “los llanos” genoemd. Wat de pampa’s zijn voor Argentinië zijn Los llanos voor Colombia. Geen idee wat de pampa’s zijn? Grasvlaktes zover het oog rijkt!

Deze Colombiaanse cowboy regio staat in heel Colombia bekend om zijn prachtige uitgestrekte vlakten (z’n 142.900 km²), de muziek: “musica llanera”, het eten: “carne llanera” en natuurlijk “las chicas llaneras”. Voor buitenlandse toeristen is het echter nog een vrij onbekende plek. Op zich vreemd omdat los llanos erg veel te bieden heeft. Onderstaand 5 redenen om “los llanos te bezoeken”.

1. Het beste vlees van heel Colombia

De Colombiaanse cowboys van de llanos regio zijn meesters in het bereiden van vlees. Het vlees word uren langzaam gegaard op spiesen rond een tapijt van smeulend houtskool.  Door de speciale marinade en de langzame garing is het vlees verrassend mals. De llaneros zijn echte carnivoren en wellicht daarom ook ruim twee koppen groter dan de rest van de bevolking. Het gerecht dat “carne llanera” word genoemd wordt geserveerd met aardappels, yuca en arepas. Traditioneel worden er drie soorten vlees gebruikt: rundvlees, varkensvlees en chiguiro vlees.

2. Colombiaanse Safari

Los llanos grasvlaktes in Colombia

Vanaf Villavicencio ook wel liefkozend “Villao” genoemd kun je vrij gemakkelijk een safari tocht boeken. Ga met een bootje de rivieren op om de uitgebreide hoeveelheid weidevogels te spotten. De locals weten bovendien de plekken aan te wijzen waar je capibara’s, kaaimannen en anaconda’s van dichtbij kunt zien.

Enkele handige survival tips nodig? Wij hebben er een aantal op een rij gezet voor in de jungle.

3. Cowboy workshop

Een aparte ervaring is de Cowboy workshop. Vanaf Villavicencio is er een dagtrip te boeken naar een finca/landgoed waar je zelf kunt ervaren hoe het is om een koe te vangen met een lasso! Je gaat te paard naar de finca zodat je erg kan genieten van de prachtige omgeving. Op de finca krijg je een traditionele lunch en vind de cowboy workshop plaats.

4. Dichtbij grote steden

Villavicencio (het centrum) is nog geen 3uur rijden van Bogotá, het klimaat is een stuk aangenamer en de natuur is spectaculair. In twee a drie dagen kun je dit prachtige gebied verkennen en ben je een onvergetelijke ervaring rijker.

5. Combineer Villavicencio met Caño Cristales

Natuurwonder Caño Cristales

De parel van los llanos is één van de mooiste rivieren op aarde: Caño Cristales. Deze plek is in weze alleen met het vliegtuig bereikbaar. Vanaf Villavicencio vertrekken er geregeld vluchten naar La Macarena vanuit waar je naar Caño Cristales kan gaan op een trekking van twee dagen.


Hulp nodig met je reis?