Ga naar de inhoud Gedetailleerde Kaart Colombia (gratis download) - Colombia.nl
Start » Gedetailleerde Kaart van Colombia

Gedetailleerde Kaart van Colombia

Hieronder vind je een gedetailleerde kaart van Colombia. Op deze landkaart vind je de grootste steden van het land en duidelijk de provinciegrenzen van de 32 provincies. Daarnaast zie je de San Andrés archipel linksboven afgebeeld die voor de kust van Nicaragua ligt, dit is dus niet de exacte locatie van de eilanden. Als je verder naar beneden scrollt op deze pagina kom je enkele oude landkaarten van Colombia tegen zoals die van Gran Colombia.

Landkaart Colombia
Oost Colombia

 

Amazone regenwoud
San Gil

Oude landkaarten van Colombia

Oude kaart Colombia

Hierboven vind je de oudste landkaart van Colombia. Deze eerste kaart ook wel genaamd Terra Firma et Novum regnum Granatense et Propayan komt uit 1636 en is één van de eerste officiële kaarten van Colombia die ook het landschap probeerde weer te geven. Terra Firma et Novum regnum Granatense et Propayan staat voor “De vaste grond van het nieuwe rijkdom Propoyan de Propoyan” in het Latijns. Het is een prachtige landkaart waarin je duidelijk ziet dat exacte schalen nog niet goed gebruikt werden. Toch is Colombia en Panama overduidelijk te zien in de karikatuur.

Oude landkaart van Colombia uit 1824

In de kaart hierboven uit 1824 kun je goed zien hoe het beeld van de wereld veranderde door de jaren heen. Colombia had hier al duidelijk zijn hedendaagse landvorm gekregen. Als je goed kijkt zie je overduidelijk dat Panama en enkele andere landen nog onderdeel zijn van Colombia. Het land had destijds ook een andere naam namelijk Gran Colombia. Dit mega-land heeft echter maar enkele jaren bestaan tussen 1819 en 1831. Gran Colombia bestond uit delen van de landen Venezuela, Ecuador, Panama, Peru, West Guyana en Brazilië. De laatste president van Gran Colombia was de bekende President Simón Bolívar. Deze wordt tot op de dag van vandaag door veel Colombianen vereerd door heel het land.

Google maps kaart van Colombia

Met de kaart hieronder kan je inzoomen op bepaalde regio’s en steden. Daarnaast is het mogelijk om satellietbeelden te bekijken om zo een idee te krijgen van de omgeving. Niet teveel kijken want dan is het reizen door Colombia geen verassing meer ;-).

Download hier de volledige map voor bijvoorbeeld op je mobiel of in het klaslokaal. Deze kaart is wel iets minder gedetailleerd maar wel makkelijker te lezen; landkaart-colombia.


Hulp nodig met je reis?