Ga naar de inhoud Weekend trips vanaf Bogotá - Colombia.nl
Start » Bogotá » Weekend trips vanaf Bogotá

Weekend trips vanaf Bogotá

Colombia is misschien wel het land met de meeste feestdagen ter wereld. Wanneer een feestdag op donderdag valt dan wordt de vrijdag erna automatisch ook een vrije-dag. Dit verschijnsel noemen ze “puentes” oftewel bruggetjes naar het weekend. Op de avond voor de feestdag staat het hele verkeer van Bogotá nog vaster dan tijdens het normale rush-hour. De grofweg 8 miljoen Bogotánen ontvluchten namelijk massaal de hectiek van de hoofdstad. Maar waar gaan ze eigenlijk naartoe? Hieronder een overzicht van de plekken waar de Bogotánen zelf graag heen gaan als ze een weekendje weg gaan.

Tours vanuit Bogotá

We bieden enkele dagtours vanuit Bogotá aan via GetYourGuide. Dit zijn de aanraders!

Melgar het tropische dorpje

Een populaire weekend trip is het dropje Melgar dat slechts twee uur ten zuiden van Bogotá ligt. Het is populair omdat het een tropisch dorpje is met een temperatuur van minimaal 30 graden, waar het in Bogotá zelf soms behoorlijk fris kan zijn door de grote hoogte. Melgar staat bekend als een badplaats en ook steeds meer als hotspot om allerlei “adventure/extreme” sporten te beoefenen zoals canyoningen, abseilen, bergbeklimmen en parapenten. Als je “ala Bear Grylls” de jungle wil beleven dan kan dat in Melgar, hier alvast wat handige survival tips.

Adventure time in Melgar

De flora en fauna van deze omgeving leent zich bijzonder goed voor extreme sports. In dit gebied wordt bijvoorbeeld ook het nationale leger getraind om te “survivalen” in oerwouden en tropische berggebieden. Vooral het canyoningen wat lokaal torrentismo wordt genoemd is zeer de moeite waard. In een kleine groep maak je een tocht door de natuur waarbij je van hoge rotsen de rivier in duikt of juist langs een waterval een stijle berg beklimt.

Fiesta & Kinderen

In het weekend zijn alle barretjes en discotheken gezellig druk. Juist omdat Melgar zo dicht tegen Bogotá ligt zijn er dikwijls veel Bogotánen te vinden. Op feestdagen worden er activiteiten georganiseerd en is er vaak livemuziek. Zo kun je de hele nacht salsa, vallenato en cumbia dansen.

Wat leuk voor kinderen is, is Piscilago een waterpretpark met een ruim aanbod aan glijbanen. Hier kun je lekker de hele dag in het zwembad van de zon genieten. Ook bestaan er mogelijkheden voor bijvoorbeeld paardrijden of mountainbike.

Hoe kan je het beste reizen naar Melgar?

Vanaf de Bogotáanse busterminal Salitre (Hal 1 de gele hal) gaat er regelmatig een bus naar Melgar. Bijna elke maatschappij doet deze bestemming aan dus je hoeft niet te reserveren. Vraag wel of de bus echt het dorp in rijd anders wordt je langs de weg afgezet en moet je zelf met een taxi naar het centrum. Vergeet niet af te dingen bij het kopen van een buskaartje. Als je dit leuk vind kun je tot wel 50% korting krijgen.

Guaduas

Gelegen op ongeveer 3uur van Bogotá op de weg naar Manizales of Medellín ligt het dorpje Guaduas. Dit koloniale dorpje staat op de lijst van het culturele erfgoed van Colombia als zijnde één van de mooiste dorpjes van Colombia.

Guaduas wordt onder andere vereerd op de weerszijde van het billet van 10.000 pesos. Op de andere zijde staat Policarpa Salavarrierta Ríos een heldin uit de Colombiaanse geschiedenis die hier is geboren. Guaduas ligt langs “ El camino real” een belangrijke weg in de koloniale tijd die Bogotá met de Magdalena rivier verbond. Sightseeing en cultuur opsnuiven zijn de hoogtepunten van Guaduas.

Het heilige meer “Lago Guatavita”

Guatavita is het heilige meer van de Muisca Indianen en ligt op 75km afstand van Bogotá. Het stamhoofd (cacique) van de Muisca’s voer tezamen met 4 priesters bedekt in goud en vol met sieraden het meer op. Midden op het meer offreerde hij al deze sieraden aan de watergod door zich te baden en het goud en de sieraden achter te laten in het meer. De Spaanse conquistadores kregen weet van dit verhaal waardoor de legende van “el dorado” oftewel de gouden man is ontstaan. Menig ontdekkingsreiziger heeft El Dorado getracht te vinden maar tot op heden is dit nog niet gelukt.

Deze mysterieuze plek is prachtig om eens te bezoeken tijdens een weekendje weg vanuit Bogotá. De rijke natuur en het prachtige donker groene ronde meer zijn zeer indrukwekkend.

Andere leuke dagtrips/weekendtrips vanuit Bogotá zijn de gigantische zoutkathedraal in Zipaquira, Parque Natural Chicaque of het witte dorp Villa de Leyva.

Dit artikel is geschreven door Lennart Uitzetter

Geef een reactie


Hulp nodig met je reis?