Ga naar de inhoud Top 3 bestemmingen Colombia van Jarah (met video) - Colombia.nl
Start » Top 3 bestemmingen Colombia van Jarah

Top 3 bestemmingen Colombia van Jarah

Colombia inspiratie film

Twijfel je over het maken van een reis naar Colombia? Is het wel veilig genoeg? Het antwoord hierop is JA!

Na mijn reis door Colombia ben ik verliefd geworden op dit land. De natuur is prachtig, de mensen zijn super vriendelijk en het land is nog heerlijk puur. Bekijk mijn prachtige reisinspiratie video over Colombia hieronder maar eens;

Deze drie plekken moet je gezien hebben in Colombia!

Salento

Met stipt op nummer één kies ik Salento. Deze plek mag je niet missen!
Een prachtig puur en authentiek bergdorpje waar de mensen lekker tranquillo zijn.
Voor mij was dit het perfecte plaatje. Van leuke eettentjes, kleurrijke straatjes en zeer vriendelijke mensen. Van een tradioneel stadje tot aan de prachtige natuur die je iets verderop te wachten staat. Je kunt hier namelijk de beroemde Valle de Cocora hike doen.

Hier vind je een prachtige ongerepte natuur met de hoogste palmbomen van de wereld.Vergeet ook absoluut niet de wat minder bekende downhill mountainbike tour. Je gaat met een klein groepje van ongeveer zes man naar een prachtige bergtop om vervolgens naar beneden te racen met je mountainbike. Dit was letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. Je komt op plekken waar niemand is en je gaat lunchen op de mooiste bergtop waar je ooit bent geweest. Dat durf ik te garanderen. Check het filmpje als je wilt weten wat ik bedoel.

Een stad die mij totaal verrast heeft. Een stad waar je zo’n 20 jaar geleden beter niet naartoe kon gaan i.v.m. de Narcos die hier de zaak terroriseerde. In het speciaal was Medellín hier de dupe van. Denk aan de beroemde Netflix serie Narcos.
Anyway, deze bruisende stad is in één woord geweldig! De vriendelijke mensen, de mooie architectuur, de historie en niet te vergeten; het nachtleven.

Doe vooral een dagtour waar je zelf de prijs van mag bepalen. Deze walking tours kun je overigens in de meeste steden doen.
Ook heb ik de Pablo Escobar tour gedaan. Hier heb ik wisselende verhalen over, maar ik had een uitstekende gids die de beste plekken en 100% de waarheid vertelde over wat er zich allemaal heeft afgespeeld in het verleden.
Kortom, deze moordstad van vroeger is ontpopt tot een stad die leeft, in de positieve zin van het woord.

Guatapé

Je verblijf in Medellin is pas compleet als je ook een dagje naar Guatapé gaat. Ook dit pittoreske plaatsje is prachtig en zal je verbazen. Van het beklimmen van de gigantische rots El Peñol, tot aan het rondstruinen door de meest kleurrijke straatjes van Colombia. Je kunt Guatapé prima in één dag doen, zoals ik zelf heb gedaan. Maar twee dagen in dit kleurrijke dorpje genieten zal ook niet verkeerd zijn. Het is maar net hoeveel tijd je hebt om alles te zien.

Twijfel je na het lezen van dit verhaal en het zien van de video nog steeds over een reis naar Colombia? Nee hè, dat dacht ik al. Veel reisplezier!

Bonus: Palomino

Wil je de steden even ontvluchten en ben je opzoek naar de ultieme rust? Dan is Palomino waarschijnlijk wel een plek waar je wilt zijn. Je vindt hier grote, witte stranden (mits het weer het toelaat) temidden van een Colombiaans oerwoud. Ik heb hier rondgedobberd op een band over een rivier. Het zogenaamde tubing. Heerlijk ontspannend in de natuur, dat is waar dit hippie dorpje zich voor kenmerkt. Zeker een aanrader wanneer je even tot rust wilt komen.

Dit artikel is geschreven door: Jarah Gartener Simons

Geef een reactie


Hulp nodig met je reis?