Ga naar de inhoud Tijdverschil in Colombia met Nederland - Colombia.nl
Start » Tijdverschil in Colombia

Tijdverschil in Colombia

Tijdverschil in Colombia

Zoals bijna elk land buiten Europa ligt Colombia in een andere tijdzone dan Nederland. Het tijdverschil in Colombia met Nederland is namelijk 6 uur tijdens de wintertijd en 7 uur tijdens de zomertijd. Colombia ligt namelijk op een Greenwich Mean Time (GMT) van -5 uur en Nederland op GMT +1 in de winter en GMT +2 in de zomer. De wintertijd in Nederland gaat altijd in rond eind oktober en de zomertijd rond eind maart. Afhankelijk van je reisperiode naar Colombia is er dus een tijdverschil van 6 of 7 uur met Nederland. Het tijdverschil is wel altijd negatief dus als de middag in Nederland aanbreekt dan begint de dag pas in Colombia.

Reis je tijdens de wintertijd naar Colombia dan zal je het minste last hebben van een jetlag omdat het tijdverschil met Nederland dan 6 uur is i.p.v. 7 uur.

Tijddetails Colombia

Colombia = GMT -5
Nederland zomertijd = GMT +2 (tijdveschil van 7 uur met Colombia)
Nederland wintertijd = GMT +1 (tijdverschil van 6 uur met Colombia)

Klik hier voor de exacte tijd in Colombia.

1 reactie op “Tijdverschil in Colombia”

  1. Best een hoop tijdverschil met Nederland in Colombia. Hoorde dat je per uur tijdverschil je een dag langer last hebt van de jetlag. Dus pas na een klein weekje vakantie ben je hersteld van de reis. Is er een manier om sneller over een jetlag heen te komen? Hoorde dat een hoop water drinken in het vliegtuig ook veel goed doet en je een stuk minder uitgeput bent aan het einde van de vlucht. Maar dan heb je nog steeds de dag en de nacht die je half omdraait. Zou het zonde vinden als mijn vakantie de eerste dagen een beetje in het water valt doordat ik te moe ben om iets te ondernemen.

Geef een reactie


Hulp nodig met je reis?