Ga naar de inhoud Insider reistips voor Bogotá - Colombia.nl
Start » Insider reistips voor Bogotá

Insider reistips voor Bogotá

Insider reistips voor Bogotá

Een reis naar Bogotá is altijd spannend en vol avontuur. Maar waar moet je nu precies starten? Wij hebben enkele hotspots en insider tips op een rij gezet zodat jij de stad als een local kan gaan ontdekken. Pas op sommige tips kunnen ervoor zorgen dat je nooit meer weg wilt uit Bogotá.

Insider tips voor de leukste hotspots

De insider tips voor Bogotá zijn tot stand gekomen met hulp van locale inwoners en expats.

Welke kleding moet mee in de koffer voor een ontdekking van Bogotá?
Breng vooral veel laagjes kleding mee. De hoogte brengt een wisselvallig klimaat met zich mee en daardoor kan de temperatuur flink verschillen per dagdeel. Daarnaast regent het bijna elke dag wel een beetje, wees niet bang niet teveel.

Meest levendige en creatieve districten zijn?
De leukste districten of Zona’s zoals de Colombianen ze noemen is Zona T ookwel Zona Rosa. Dit gebied staat bekend als shopping walhalla maar ook voor de party en exclusieve dining spots. Zona G en Chapinero zijn geliefd bij expats met veel internationale restaurants, bruisende barretjes en kunst galerijen. De Macarena area, eigenlijk Zona M, is het hippe deel van de stad. Je vindt hier vooral veel arty Bogotános met leuke bohemian-style winkeltjes en hippe cafés en restaurants. Natuurlijk kan het historische La Candelaria ook niet worden overgeslagen, deze wijk zit vol met salsa clubs en scherp geprijsde bars.

De beste spots voor kunst
Kunstwerk in Bogotá

De leukste plekken voor meer te leren over kunst uit Colombia zijn het Museo del Oro (Santander Park, op de hoek van Carrera 5 en Calle 16), Museum of Modern art (6-00 Calle 24), The Galería Nueveochenta (12-42 Diagonal 68), Galería Casas Riegner (7-41 Calle 70a). Die laatste belicht kunstenaars die de Colombiaanse kunst aan het transformeren zijn.

Waaraan heeft Bogotá zijn speciale charme te danken?
Bogotans zoals de locals zichzelf noemen zijn zeer vriendelijk en nemen een warm welkom geven aan buitenlanders zeer serieus. Ze houden van lekker eten, dansen en een leuk feestje. Wees daarom niet bang om aangesproken te worden want dat gaat zeker gebeuren.

Welke bezienswaardigheden moet je zeker bezoeken?
Uitzicht vanaf Monserrate Bogotá

Start met een wandeling door de wijk La Candelaria, deze wijk maakt deel uit van het oude koloniale deel van de stad. Stop dan even bij de grote kathedraal aan Bolívar plein, Botero Museum en El Choro de Quevedo plein. Neem dan een bezoekje aan Monserrate en zijn geweldige uitzicht over de stad waarover de berg waakt. Bezoek je Bogotá op zondag bezoek dan de geweldige vlooienmarkt in Usaquen. Hier vind je heerlijk lokaal streetfood en leuke handgemaakte spulletjes, kleding of sieraden.

De beste restaurants van Bogotá
De beste restaurantjes vind je vooral in het La Calendaria district. Een goede is Fulanitos (8-61 Carrera 3) dat gevestigd is in een prachtig koloniaal huis met twee terrassen die een prachtig uitzicht hebben over de stad. Ze serveren heerlijk lokaal voedsel uit de Valle del Cauca regio tegen een goede prijs. Zin in een meer exclusieve maaltijd bezoek dan Club Colombia (9-11 Calle 82). Hier maken ze een heerlijke Ajiaco, dat een typische Colombiaanse soep is met kip, aardappels, mais, crème en guascas (kruiden). In voor een echte show? Bezoek dan Andrés Carne de Res (Calle 3 11A – 56) voor een heerlijk vleesfestijn. Als laatste secret spot kunnen wij je de Tres Bastardos restaurant (1081 Calle 71) aanraden. Dit verborgen restaurantjes ligt in Zona G en is fantastisch, ze hebben één lange tafel met 14 plekken en ongekend lekker eten.

Lees trouwens meer over het uitgaan in Bogotá hier.

Jouw reistips voor Bogotá

Wij horen ook graag jouw insider reistips voor de hoofdstad van Colombia. Weet je een leuk restaurantje, vette club of markt laat het ons dan weten via een reactie hieronder. Nog meer reistips voor Colombia nodig?

Dit artikel is geschreven door: Raoul de Boer

Geef een reactie


Hulp nodig met je reis?