Ga naar de inhoud Waar carnaval vieren in Colombia? - Colombia.nl
Start » Carnaval vieren in Colombia

Carnaval vieren in Colombia

Festival Feria de Cali

De Colombiaanse cultuur komt het meest naar voren in de vele regionale carnavals en festivals die het land kent. Uitgedoste feestvierders, traditionele dansen, typische gerechten en vooral veel muziek. Carnaval in Colombia is een unieke ervaring die erg leuk is om mee te maken mocht je toevallig in het land zjn. Ben je, je reis naar Colombia aan het boeken? Kijk dan of je één van de carnavals kunt meepakken, een onvergetelijke ervaring is zo gegarandeerd! Dit zijn de feestjes waar je op moet letten.

Carnaval de negros y Blancos

In het zuiden van Colombia word het jaar ingeluid met het Carnaval de Blancos y Negros een traditie die inmiddels aan de UNESCO erfgoed lijst is toegevoegd. Dit carnaval staat bekend om haar uitbundige optochten met praalwagens, Indiaanse invloeden en oude gebruiken.

Wanneer: tussen 28 december en 6 januari
Waar: Pasto (provincie Nariño)

Carnaval de Barranquilla

Carnaval in Colombia

Carnaval de Barranquilla is het op één na grootste carnaval ter wereld en is een stuk minder commercieel dan de nummer één in Rio de Janeiro bijvoorbeeld. Je kunt dus tussen de Colombianen het authentieke Caribische carnaval vieren. Dit grote feest aan de Caribische kust kent prachtige straatparades en is een uitbundig feest. Ook dit feest staat op genoteerd als cultureel erfgoed door UNESCO. De populairste wijken voor dit festival zijn;

  • El Bambú, in de wijk Olaya
  • Polvorín, in de wijk San José
  • A Pleno Sol, in de wijk La Unión
  • La Gustadera, in de wijk Las Nieves
  • La Puya loca, in de wijk Los Pinos

Wanneer: februari, vier dagen voor de Aswoensdag
Waar: Barranquilla

Festival de la Leyenda Vallenata

Valledupar is het Volendam van Colombia en daarmee de muzikale hoofdstad van het land. De Vallenato; het Colombiaanse levenslied heeft haar eigen carnaval dat ieder jaar in Valledupar in april gevierd word. Hoewel de salsa en de cumbia internationaal bekender zijn is de vallenato ongekend populair onder de Colombianen zelf.

Wanneer: tussen 26-30 april
Waar: Valledupar

Festival Folclorico reinado nacional de Bambuco Neiva

Het hele jaar leeft het zuiden van Colombia toe naar San Pedro & San Juan tezamen het festival del Bambuco genoemd. Het feest duurt in totaal een maand lang van half juni tot half juli met verscheidene activiteiten. Een hoogtepunt is de “Chiva” optocht waarbij de klassieke Chiva autootjes voorbij rijden. Op de dag van San Pedro zelf is er het elk dorpje van Huila en Tolima feest met optredens tot zonsopkomst.

Wanneer: tussen juni en half juli
Waar: Huila, Tolima en alles wat eromheen ligt

Feria de Calí

Misschien wel het bekendste festival van Colombia is Feria de Calí. Een gigantisch feest in de beroemde stad Calí die ook bekend staat om zijn salsa cultuur. Een perfecte plek voor een geweldig feestje met veel praalwagens en salsamuziek. Lees hier meer over Feria de Calí.

Wanneer: tussen 25 – 30 december
Waar: Calí

Aguinaldo Boyacense – volgt nog meer informatie over
Festival de Villavicencio – volgt nog meer informatie over

Kijk hier voor een volledig overzicht van alle feesten en festivals in Colombia.

Dit artikel is geschreven door: Lennart Uitzetter

Geef een reactie


Hulp nodig met je reis?