Ga naar de inhoud Busreizen door Colombia, zo doe je dat! - Colombia.nl
Start » Busreizen door Colombia

Busreizen door Colombia

Busreizen Colombia

De meeste afstanden in Colombia worden per bus afgelegd. Dit komt omdat het land erg bergachtig is en er bijna geen spoorwegen aangelegd zijn. Reis je met de bus door het land dan kan je de volgende tips van ons vast wel gebruiken! Ow en wees niet bang de bussen zien er niet uit zoals het plaatje hierboven. Dat is namelijk een lokale chicken bus die je zeker een keer moet nemen wil je binnen een dorpje een stukje met het openbaar vervoer afleggen.

Hoe reizen met de bus door Colombia?

Als je met de bus reist in Colombia betaal dan nooit de vraagprijs. Er zijn vaak meerdere busmaatschappijen die dezelfde routes aanbieden en bovendien vertrekken de meeste bussen toch half leeg. Een ander aspect wat je in de gaten moet houden is de bus zelf. Zo kun je vaak kiezen tussen verschillende soorten bussen. De grotere bussen zijn vaak het meest comfortabel en bovendien het snelst. Kleinere bussen stoppen vaak op iedere hoek van de straat om mensen op willekeurige plekken in en uit te laten stappen. Zo kan de reistijd aardig oplopen. De grote bussen gaan sneller en bieden vaak ook wat te drinken, een dekentje en een snack aan. Als je een goede onderhandelaar bent betaal je de prijs voor de goedkope bus terwijl je reist met de dure bus.

Grote bussen bieden soms VIP opties aan zoals gratis WIFI, eten en luxe stoelen tegen een kleine meerprijs. Dit is zeker een aanrader voor een lange busreis

Baggage achterlaten in het ruim

Laat je koffer achter in het ruim van de bus en zorg dat je netjes een bonnetje krijgt zodat je een bewijsje hebt waarmee je de koffer bij aankomst op kan halen. Degene die je koffer aanneemt is namelijk niet altijd degene die meereist tot jouw eindbestemming.
Als je vanaf Bogotá naar elders reist vertrek dan of midden op de dag of s’nachts om de files te vermijden. Het oorspronkelijke dorp Bogotá is uitgegroeid tot een stad met meer dan 8 miljoen inwoners die allemaal continu onderweg zijn. Het wegennet is hier totaal niet op ingericht en Bogotá staat letterlijk elke dag muurvast. Maar dankzij de centrale ligging gaat er letterlijk overal wel een bus naartoe. Populaire plekken die goed bereikbaar zijn per bus vanuit Bogotá zijn Calí, Medellín en Manizales. Overweeg ook zeker om een vlucht te nemen want soms is vliegen in Colombia goedkoper dan een busreis.

Geef een reactie


Hulp nodig met je reis?